Boven/onder ooglidcorrectie

Ooglidcorrecties bij het Esthetisch Centrum Friesland zijn al mogelijk vanaf € 895,00!

Een ooglidcorrectie (ook wel een blepharoplastiek of ooglift genoemd) is een behandeling waarbij overtollige huid van de oogleden chirurgisch wordt verwijderd. 

Bovenooglidcorrectie

Heeft u last van overhangende oogleden? Bij een bovenooglidcorrectie wordt uw overtollige huid met een kleine ingreep weggehaald. Deze behandeling geeft naast een beter zicht ook mooi esthetisch resultaat. Het litteken is niet of nauwelijks zichtbaar. Een bovenooglidcorrectie is bij onze plastisch chirurgen een vrij risicoloze ingreep. Indien u in aanmerking komt voor vergoeding, zullen we een aanvraag doen bij uw ziektekosten verzekeraar. 

Onderooglidcorrectie

Bij een onderooglidcorrectie horen we vaak dat men zich stoort aan de 'wallen'. Er zijn eigenlijk 3 soorten 'wallen'.

  • Een 'wal' van overtollige huid; door het verslappen en uitrekken van de huid rondom het oog ontstaat een overschot aan huid.
  • Een 'wal; van uitpuilend vet: zwelling onder het oog; uitpuilen van vetweefsel in of onder de oogkas, hierbij hoeft helemaal geen sprake te zijn van overtollig vel. Het oog ligt als het ware in een bedje van vet in onze oogkas. Dit vet wordt tegengehouden door een vlies (septum), zodat het mooi in de oogkas blijft. Echter bij sommige mensen gaat dit vlies verslappen, waardoor het vet een beetje naar buiten kan uitpuilen.
  • Een combinatie van beide: een zwelling onder het oog van wat uitpuilend vet en overtollige huid.

De plastisch chirurgen van Friesland Kliniek voeren altijd een uitgebreide onderooglidcorrectie uit, waarbij zowel de huid strakker wordt gemaakt, als de onderliggende structuren. Dit voor een langdurig mooi resultaat.

Een onderooglidcorrectie wordt eigenlijk nooit vergoed door de zorgverzekeraar. 

Ooglidcorrectie combinatie

Een bovenooglidcorrectie kan ook worden gecombineerd met een onderooglidcorrectie. Zeker indien er sprake is van overtollig vel van de onderoogleden, is er vaak ook sprake van overtollig vel van de bovenoogleden. In 1 ingreep worden dan zowel de bovenoogleden als de onderoogleden gecorrigeerd, voor een fraai, harmonieus resultaat. 

Andere veel voorkomende combinaties met ooglidcorrecties: 

  • Midfacelift: Dit is een in feite een zeer uitgebreide onderooglidcorrectie waarbij ook het middengezicht wordt gelift. Littekens zijn gelijk aan een onderooglidcorrectie. Bij een mid-facelift worden de plooien en rimpels van de gezichtshuid van het middengezicht strakker getrokken, meestal samen met het liften van de uitgezakte dieper gelegen weefsellagen. Dit heeft met name effect op het volume van de wang over de jukbeenderen. Deze zullen voller en jeugdiger lijken.
  • Injectables: een frons, kraaienpootjes of donkere verkleuringen rond de ogen zijn met een ooglidcorrectie niet volledig te corrigeren. Een botox of Filler behandeling kan bij deze klachten wel uitkomst brengen, zeker als u de afgelopen jaren aangeleerd hebt om veel te fronsen of de wenkbrauwen op te trekken. Het effect van een injectable behandeling is tijdelijk en zult u de behandeling moeten herhalen. Een meer definitieve oplossing zou dan een behandeling middels lipofilling kunnen zijn. Injectable behandelingen worden niet vergoed door je zorgverzekering. De plastisch chirurgen van Friesland Kliniek streven altijd naar een natuurlijk, niet overdreven, resultaat. 
  • Directe wenkbrauwlift: soms is het zo dat een deel van het overtollige vel van de bovenoogleden wordt veroorzaakt door een laagstand van de wenkbrauwen. Middels een directe wenkbrauwlift worden uw wenkbrauwen weer op hun natuurlijke positie teruggebracht, indien er dan nog sprake is van overtollige huid van de bovenoogleden, wordt dit ook meteen gecorrigeerd. Indien u voldoet aan de juiste criteria, kunt u in aanmerking komen voor vergoeding. 
    Hangend ooglid: bij een hangend ooglid hoeft er niet sprake te zijn van een huidoverschot aan ooglid. Indien dit wel het geval is, zal bij de correctie van het hangende ooglid gelijk een bovenooglidcorrectie plaats vinden. Indien u voldoet aan de juiste criteria, kunt u in aanmerking komen voor vergoeding.

Nazorg

Na een ooglidcorrectie kunt u niet zelf naar huis rijden, houdt hier rekening mee. Koelen mag, maar is niet noodzakelijk, als u het prettig vindt doet u het wel, anders niet. Nooit ijs rechtstreeks op de huid leggen. Een boterhamzakje met wat water en een ijsklontje erin is bijvoobeeld een goede manier om te koelen.

De eerste week is het verstandig niets te doen waarvan de druk op de bloedvaten in het hoofd toeneemt, zoals tillen, persen en bukken. Het is normaal dat de oogleden wat opzwellen en dat er wat blauwe plekken zijn, dit kan ook wat naar beneden zakken. De littekens mogen na 24 uur weer nat worden, wel voorzichtig zijn met afdrogen na het douchen, Steristripjes laten zitten.

Het litteken kan in het begin wat gevoelig zijn, met name aan de zijkant. Verder zijn de wimpers de eerste 3-4 maanden wat dovig, het normale gevoel komt vanzelf weer terug. 

Wij lossen het voor je op!

Weg met die vermoeide blik, hangende oogleden en hoofdpijn klachten!
Je zult er jonger gaan uitzien, precies zoals je je voelt!

Wij lossen het voor je op!