drs. P.M. Huizinga

Pauline Huizinga studeerde geneeskunde aan de Universiteit Leiden en specialiseerde zich tot plastisch chirurg in het Medisch Centrum Leeuwarden en het Universitair Medisch Centrum Groningen. In 2018 rondde zij haar opleiding tot plastisch chirurg af.

Tijdens haar opleiding heeft dokter Huizinga in een groot aantal ziekenhuizen ervaring opgedaan, waaronder het Leids Universitair medisch Centrum, Tygerberg hospital in Zuid Afrika, Diaconessen ziekenhuis Leiden, en het Medisch centrum Leeuwarden.

Binnen de Plastische Chirurgie focust dokter Huizinga zich met name op borstchirurgie. Plastische chirurgie is een specialisme waar je veel samenwerkt met andere specialismen. De dynamiek van samen proberen het beste voor de patiënt te bereiken maakt dit vak voor mij zo bijzonder. 

Ontwikkelingswerk

Buiten haar werkzaamheden als plastisch chirurg, zet dokter Huizinga zich in voor de verbetering van de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden. Zo is zij voorzitter van stichting Faridpur geweest. Ze reist om de 2 jaar, naar Nigeria waar ze met een team kinderen en volwassenen opereert aan aandoeningen welke hen in het dagelijks leven beperken, zoals brandwond littekens, hazenlippen.

Ontwikkeling en nascholing

Dokter Huizinga is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC), NVSCA (Nederlandse Vereniging voor Schisis en Craniofaciale Afwijkingen).

Om optimaal op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen in haar vakgebied volgt dokter Huizinga regelmatig nascholingen en bezoekt congressen in binnen- en buitenland.

Aandachtsgebieden:

  • Mamma-oncologische reconstructies (zowel microchirurgische reconstructies als oncoplastische chirurgie en reconstructies met prothese)
  • Dermato-oncologie en reconstructies in het gelaat na het verwijderen van huidkanker
  • Basis handchirurgie en handtrauma
  • Borstchirurgie: Borstverkleining, Borstlift
  • Borstcorrecties met eigen vetweefsel (lipofilling)      
  • Bovenooglidcorrectie
  • Buikwandcorrectie
  • Oorstandcorrecties