Hand- & Polschirurgie

Hand- en polschirurgie behoort van oudsher ook tot de plastische chirurgie, al weten veel mensen dit niet. Tijdens de opleiding tot algemeen plastisch chirurg wordt veel tijd besteed aan hand/pols operaties, bij geen ander specialisme ligt hier zo de nadruk op.

U kunt zich voorstellen dat operaties aan kleine zenuwen of bloedvaten precies werk is, dat is juist waar een plastisch chirurg in uitblinkt. Hand/pols chirurgie richt zich op het herstellen van de functie van de hand of pols, door bijvoorbeeld weer soepeler te kunnen bewegen, of geen pijn meer hebben. Aandoeningen van de hand en pols, waaronder letsels van pezen, zenuwen en botten, worden behandeld om alle delen van de hand weer zo goed als mogelijk te laten functioneren. 

Om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen van uw handoperatie is in sommige gevallen nabehandeling door handtherapeuten van essentieel belang. Door goede samenwerking met handtherapeuten zorgen wij voor een optimale situatie voor het herstel van uw handfunctie. Uw veiligheid en het voorkomen van complicaties staan bij ons voorop. Per november 2023 zullen de handtherapeuten zelfs inpandig zijn, zodat u op 1 locatie behandeld kan worden. 

De behandeling van hand- en polsklachten door de specialisten van Friesland Kliniek wordt vergoed vanuit de basisverzekering. U heeft hiervoor wel een verwijzing van uw huisarts nodig.

Let op: voor zorg die onder de basisverzekering valt, heeft u een eigen risico. Het maakt daarbij niet uit of u naar Friesland Kliniek komt of naar het ziekenhuis gaat. In 2023 bedraagt het minimale eigen risico € 385,00.

Voor meer informatie over vergoeding van uw ingreep en hoe het zit met uw eigen risico, raadpleeg de folder Vergoeding en eigen risico.