Plastische chirurgie

Wij zijn het specialisme dat zich bezighoudt met het herstel van vorm en functie en dan in de breedste zin van het woord, bij man/vrouw, jong/oud, dik/dun en van top tot teen, we zien het allemaal.  

Een mooi voorbeeld van vormherstel is bijvoorbeeld een liposculptuur of een borstvergroting/verkleining. Soms is het ook beide tegelijk, zoals bijvoorbeeld bij een ooglidcorrectie: de vorm wordt weer beter, hierdoor heb je weer een groter blikveld. Bij functieherstel kunt u bijvoorbeeld denken aan de handoperaties. 

Plastisch chirurgen zijn natuurlijk ook niet heilig en als wij opereren maken wij ook littekens. Wij proberen echter door een goede planning te maken het litteken zo te plaatsen dat dit wegvalt in een rimpel of plekken waar dit minder opvalt. Dit is natuurlijk extra belangrijk bij operaties in uw gezicht. Denk hierbij aan het weghalen van huidkanker of goedaardige huidafwijkingen, maar ook een pukkel waar u zich al jaren aan stoort. Bent u ontevreden over een litteken? Kom dan eens bij ons langs of neem contact op!