dr. C.M. Mouës-Vink

Dokter Moues-Vink is sinds januari 2011 werkzaam in het MCL op locatie Leeuwarden van dinsdag tot vrijdag en op maandag in Harlingen, waar zij vooral kleine verrichtingen zoals 'boven ooglidcorrecties' doet. Zij is opgeleid in het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam als allround specialist plastische reconstructieve zorg, met de borst reconstructies en kinder plastische chirurgie in het bijzonder.

Dat betekent dat zij voornamelijk kinderen opereert met aangeboren afwijkingen en reconstructies uitvoert bij patiënten, bijvoorbeeld na huidkanker of na borstkanker. Zij is in 2009 gepromoveerd op onderzoek naar de genezing van wonden.

Bij haar komst in het MCL heeft zij de patiëntjes overgenomen van Dr. Jan jaap van der Biezen, voormalig plastisch chirurg en Schisis chirurg. Deze patiënten en ouders hebben een speciaal plekje in haar hart vanwege de lange duur van behandeling en de vele operaties. Om veel expertise op zo’n kleine patiëntenpopulatie te behouden gaat zij 2-jaarlijks met 'Dokters van de Wereld' mee naar Nigeria, samen met een heel team van artsen en operatiemedewerkers waaronder ook oud plastisch chirurg Cees Spronk.

Kinderen, borstkanker en handproblemen 

Naast kinderen en borstkanker patiënten opereert ze nog steeds met veel plezier veel handproblemen, zoals patiënten met dupuytren, breuken en peesletsel. De esthetische chirurgie heeft zij zich door de jaren heen steeds meer toegeëigend. Vooral boven ooglidcorrecties, borstvergrotingen, borstlift of verkleiningen en buikwandcorrecties zijn aan haar goed besteed.

"Zij opereert altijd samen met 1 van de 6 artsen in opleiding die zij de kneepjes van het vak bijbrengt aangezien zij sinds 2016 de taak als opleider op zich heeft genomen."

Aandachtsgebieden:

  • Hand- en polschirurgie
  • Kinderplastische chirurgie (schisis, congenitale handafwijkingen en andere afwijkingen)
  • Mammachirurgie: (microchirurgische) reconstructies na borstkanker en oncoplastiche chirurgie
  • Dermato-oncologie
  • Ooglidcorrecties
  • Buikwandcorrecties
  • Lipofilling