Over ons

In de Friesland Kliniek werken plastisch chirurgen van de vakgroep plastische chirurgie Friesland, met als hoofdvestiging het Medisch Centrum Leeuwarden. De Friesland Kliniek is een professioneel georganiseerde kliniek die in 2021 is opgezet om vanuit onze ervaringen en ambities de meest ideale combinaties van disciplines onder één dak te herbergen.

Overkoepelend bieden wij zowel verzekerde- als onverzekerde zorg aan. Wij streven erna deze zorg continu te verbeteren. Zo hebben we per november 2023 een samenwerking met Hand&Pols Therapie, gespecialiseerde handtherapeuten. Zij zullen inpandig ondersteuning bieden rondom handoperaties. Ook patiënten die niet in de Friesland Kliniek zijn geopereerd zijn welkom. 

Wel of geen vergoeding van uw zorgverzekeraar?

Sommige ingrepen worden altijd vergoed door de zorgverzekeraar, zoals bijvoorbeeld een ingreep aan een beklemde zenuw. Bij andere ingrepen, zoals bijvoorbeeld een ooglidcorrectie, ligt dit ingewikkelder. Doordat Friesland Kliniek zowel verzekerde als niet verzekerde zorg aanbieden, hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Uw plastisch chirurg zal indien u aan de juiste criteria van de zorgverzekeraar voldoet altijd proberen de ingreep vergoed te krijgen. Lukt dit niet, voldoet u niet aan de criteria, dan komen de kosten voor deze ingreep voor eigen rekening.

De meeste esthetische ingrepen worden doorgaans niet vergoed door zorgverzekeraars. Deze ingrepen vallen onder het Esthetisch Centrum Friesland en is onderdeel van de Friesland Kliniek.

De ingrepen die wel vergoed worden door uw zorgverzekeraar worden uitgevoerd door de Friesland Kliniek. Informeer naar de mogelijkheden.
Per 2023 heeft de Friesland Kliniek een contract met Achmea-Zilveren Kruis voor het leveren van zorg. Wij zijn blij met het vertrouwen dat Achmea- ZIlveren Kruis ons heeft gegeven, blijkend uit deze snelle samenwerking. 

Voor meer informatie over vergoeding van uw ingreep en hoe het zit met uw eigen risico, zie de brochure Vergoeding en eigen risico.

Indien wij u niet kunnen helpen bij de Friesland Kliniek, kunnen wij u altijd helpen in het Medisch Centrum Leeuwarden of het Nij Smellinghe ziekenhuis in Drachten. Met uw goedkeuring zullen we dan de informatie doorsturen, vaak kunt u bij dezelfde plastisch chirurg blijven. 

Visie en kernwaarden

Uw veiligheid en het voorkomen van complicaties staan bij ons voorop:

  • Korte wachttijden, patiëntvriendelijkheid, luisteren naar uw wensen, een goed beeld krijgen van uw verwachtingen en wat u van ons kunt verwachten, moeten er voor zorgen dat wij u een goed en veilig gevoel geven.
  • Het waarborgen van de kwaliteit van onze zorg is bij ons een doorlopend proces en kenmerken de Friesland Kliniek. We handelen in het belang van u als patiënt en verrichten naast nieuwe consulten ook 'second opinions'.

Meer weten over deze onderdelen?