drs. E.C.A. Verschuur

Dokter Verschuur studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na het artsexamen specialiseerde dokter Verschuur zich als plastische chirurg, met de speciale aandacht voor de reconstructieve chirurgie. 

Tijdens zijn specialisatie tot plastisch chirurg heeft dokter Verschuur in een groot aantal ziekenhuizen ervaring opgedaan, waaronder het Martini ziekenhuis in Groningen, het Medisch Centrum Leeuwarden en het Universitair Medisch Centrum Groningen. Na zijn opleiding is Dr Verschuur zich blijven verdiepen in de reconstructieve chirurgie, met name in het hoofd-hals gebied en reconstructies van de oogleden. Daarnaast is hij zich gaan verdiepen en bijscholen in de esthetische chirurgie en heeft hij jaren ervaring opgedaan bij Bergman Clinics. In het Medisch Centrum Leeuwarden voert hij met enige regelmaat peestransposities uit om een klapvoet op te heffen, dit is uniek in Nederland (www.klapvoet.com)

Naast de uitvoering van de algemene plastische chirurgie heeft dokter Verschuur als speciale aandachtsgebieden binnen de plastische chirurgie:

 • Esthetische chirurgie;
 • Reconstructieve (micro) chirurgie;
 • Hoofd-hals chirurgie;
 • Peri-orbitale chirurgie (rond het oog);
 • Hand- en polschirurgie. 

Ontwikkelingswerk

Buiten zijn werkzaamheden als plastisch chirurg, zet dokter Verschuur zich in voor de verbetering van de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden. Zo reist hij jaarlijks, voor onder andere voor de stichting Interplast, naar Nigeria en/of Bangladesh waar hij met veel enthousiasme en geheel vrijwillig kinderen en volwassenen opereert aan aandoeningen welke hen in het dagelijks leven beperken, zoals brandwond littekens en hazenlippen.

Ontwikkelingen en nascholing

Om optimaal op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen in zijn vakgebied volgt dokter Verschuur regelmatig nascholingen en bezoekt congressen in binnen- en buitenland. Ook geeft hij regelmatig voordrachten en is hij een van de opleiders voor de opleiding tot plastisch chirurg in het Medisch Centrum Leeuwarden. Van 2011 tot 2018 is hij werkzaam geweest als plastisch chirurg bij Bergman Clinics, waar hij vele esthetische ingrepen heeft verricht.

Dokter Verschuur is lid van de beroepsverenigingen het NVPC (Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie), het NVEPC (Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie), het NVvH (Nederlandse Vereniging voor Hand Chirurgie) en Stichting Interplast Holland.

Aandachtsgebieden:

 • Dermato-oncologie
 • Peri-orbirale chirurgie: Ooglidcorrecties en ooglidreconstructies
 • Reconstructieve (micro)chirurgie in het hoofd-halsgebied (vrij gevasculariseerde lappen)
 • Mammachirurgie (zowel vergroting als verkleining)
 • Peestransposities bij een klapvoet
 • Herstel van de lichaamscontour: buikwandcorrectie, liposculptuur, operaties na fors afvallen van arm, been, buik, borst, enz. (bariatrische chirurgie)

Waar moet u op letten als u een cosmetische ingreep overweegt?

Waar moet u op letten als u een cosmetische ingreep overweegt?

Huidkanker

Huidkanker